Drone mapping

Hoge kwaliteit en accurate data met 3D drone mapping

Wij leveren door middel van drone mapping data waarmee u van accurate projectinformatie wordt voorzien. Deze data winnen we in op de meest veilige manier, voor zowel mens, dier als omgeving. Voor het inwinnen van data vanuit de lucht zetten we professionele drones in. Dit wordt ook wel 3D landmeten genoemd.

Wat is drone mapping?

Drone mapping is het inwinnen van zeer nauwkeurige data met drones. Zo digitaliseren we projecten, objecten en de omgeving. Dit wordt tegenwoordig ook wel ‘Digital Twins’ genoemd. Als onafhankelijke geodata specialist is ons doel het verbeteren van de project performance van onze klanten. 

Digitaliseren op het hoogste niveau

Met drone mapping bieden we ondersteuning aan GWW en infrastructuur engineers om een project sneller en beter te ontwerpen, om het inzicht op het gebied van maatvoering te verbeteren en om te calculeren. Met ons complete pakket kan een project op een innovatieve wijze worden gemanaged en gepresenteerd en beschikt uw engineers- en bedrijfsbureau altijd over de meest actuele gegevens. Middels een autorisatieplan kunnen er per individu de juiste rechten worden toegekend.

Project simulatie

Ook inzicht krijgen in de ondergrondse infrastructuur? Met project simulatie geven wij zowel bovengrondse als ondergrondse infrastructuur weer. Belangrijke ondergrondse infrastructuur kan bestaan uit o.a. KLIC-meldingen, kabels, leidingen, putten, zinkers en tunnels. Ook de elektromagnetische straling rondom een tracé kan worden weergegeven, zodat hier bij de aanleg van andere infrastructuur rekening mee kan worden gehouden. Wij bootsen de ondergrondse infrastructuur na middels engineering tekeningen en KLIC-meldingen, die we vervolgens toevoegen aan de 3D Survey Portal.

Wij digitaliseren projecten op het hoogste niveau. Door innovatief te werk te gaan en altijd uit te kijken naar nieuwe technieken, lopen we voorop op het gebied van digitaliseren.

Benieuwd naar ons portfolio op het gebied van digitaliseren?

Afbeelding hierboven: hoge kwaliteit en accurate 3D point cloud weergave in de 3D Survay Portal. 

Waarvoor wordt drone mapping gebruikt?

3D GEO DATA werkt onder andere in opdracht van en voor aannemers op het gebied van GWW en infrastructuur, engineeringsbureaus, netbeheerders en gemeentes. Wij mogen drone operaties uitvoeren in alle gebieden. Als wij niet mogen vliegen, dan vliegt er niemand. Dit doen we uiteraard volgens de Europese wetgeving, waarbij veiligheid op nummer 1 staat. Ook zijn we volledig gecertificeerd en verzekerd. Wij vliegen onder andere boven:

 • Dorpen en steden
 • Natura 2000-gebieden
 • CTR – gecontroleerd luchtruim
 • Bedrijventerrein
 • Infrastructuur
 • Spoorwegen
 • Kunstwerken
 • Offshore
 • Haven- en industriegebieden
 • Hoge objecten
 • Nachtvluchten

Door deze gebieden in kaart te brengen met een drone worden onveilige situaties voorkomen. Vaak gaat het om grote, gevaarlijke of lastig toegankelijke gebieden. Met een drone kan de omgeving in kaart worden gebracht zonder dat er mensen in gevaar komen. Een drone vliegt gemakkelijk over en langs obstakels. Ook als er geen toegang is tot een grondgebied, dan is de oplossing vliegen met drones. Het resultaat is een gedetailleerd 3D model van de omgeving en objecten.

Veiligheid voorop

Onze drone operaties vallen binnen de luchtvaartsector. Daarom staat bij 3D GEO DATA veiligheid voorop. Bij alles wat we doen staat de veiligheid van mens, dier en omgeving bovenaan. 

Welke geodata kunnen we inwinnen en inzichtelijk maken?

Met behulp van fotogrammetrie (orthofotografie) en/of LiDAR zijn de volgende toepassingen mogelijk bij 3D GEO DATA:

 • Oppervlaktemeting
 • Tracé-meting
 • Objecten meting
 • Volume berekening
 • Grondverzet berekening
 • Inzichtelijk maken van de aanwezige infrastructuur
 • Project monitoring
 • Project simulatie
 • Data triangulatie voor onder andere machinebesturing

Warmtemeting en hoogte inspectie behoren ook tot de mogelijkheden.

Afbeelding hierboven: Engineering tekening uploaden en weergeven in de 3D Survey Portal.

Afbeelding hierboven: De ligging (ondergronds) van een drinkwaterleiding (HDD Boring) wordt getoond in de 3D Survey Portal. 

Onze aanpak

Onze aanpak bespaart u als klant veel tijd en kosten. U hoeft zelf niet te investeren in kostbare hard- en software. U mag altijd rekenen op betrouwbare data van hoge kwaliteit. We winnen door middel van drones nauwkeurige data in. Deze data wordt vervolgens verwerkt in onze 3D Survey Portal. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leggen we u graag uit.

Onze 3D landmeet projecten

In 2015 zijn we begonnen met de eerste 3D landmeet projecten. Inmiddels zijn we 6 jaar en meer dan 100 projecten verder en rijker aan ervaringen, waarmee we vandaag de dag onze klanten bedienen. In deze tijd hebben we ook een aantal prachtige Europese primeurs aan ons portfolio mogen toevoegen.

Vraag een offerte aan voor drone mapping

Heeft u interesse om uw project naar een hoger niveau te brengen? Of het nu gaat om een ad-hoc of een lange termijn project, wij bieden mogelijkheden voor het inwinnen van big data in uw voordeel.

Blijf op de hoogte van drone project digitalisatie

De wereld verandert en dat gaat sneller dan u misschien denkt. Wij veranderen mee en blijven toegevoegde waarde leveren. Wilt u niets missen? Volg ons dan via Linkedin.